Frykasy na kolację – przetestowane gadżety do przygotowania

Kuchnia hiszpańska jest niezwykle ciekawa oraz zróżnicowana. Przede wszystkim dlatego, że nieomalże w każdym regionie tego kraju jesteśmy w stanie skosztować całkowicie innych potraw. Trudno w związku z tym mówić o tym rodzaju jedzenia jako o całości.

Naturalnie w Polsce znamy jedynie nieliczne rodzaje potraw kuchni hiszpańskiej. Przede wszystkim jest to paella, inaczej potrawa robiona na bazie ryżu. Dodaje się do niego przeróżne dodatki.

Mówi się, że w Hiszpanii paella jest strawą robioną z tego, co akurat jest w lodówce – warto spowodować opakowania do granity. Rzeczywiście dorzucić do niej jesteśmy w stanie kurczaka, owoce morza oraz ryby i same warzywa. Prócz tego z hiszpańskiej kuchni przywędrowały do nas tak zwane tapas, inaczej najzwyczajniej w świecie zakąski podawane na ogół w barach jako dodatek do piwa. Prócz tego bardzo legendarnym produktem hiszpańskiej kuchni jest szynka, inaczej szablonowa jamon.

Znamy ją w głównej mierze z telewizji. To właśnie jest szynka z znacznych udźców, jakie niejednokrotnie wiszą w barach czy też sklepach. Jest to jednakże niesłychanie kosztowny przysmak. Oprócz tego kuchnię hiszpańską kojarzymy także z kolosalną ilością porządnej jakości wina oraz wyśmienicie parzoną kawą.

Polecane publikacje

Dodaj komentarz